ГОЛОВНА I   English I  Українська  
ПОДАТИ ЗАЯВУ НА
ВІЗУ ДО ДАНІЇ
В
УКРАЇНІ
Візова інформація
НАЙПОШИРЕНІШІ ЗАПИТАННЯ
З.1 Чи потрібна моя особиста присутність під час подачі документів?
Відп Будь ласка, зауважте, що починаючи з 23 червня 2015 року громадянам України та громадянам інших країн, які легально проживають в Україні, необхідно буде особисто з’являтися на подачу документів для отримання короткострокової Шенгенської візи (максимум 90 днів у пів року), щоб надати свої біометричні дані (відбитки пальців та цифрове фото).

Щоб отримати більше інформації щодо ”Збору біометричних даних” будь ласка, натисніть тут
 
 
З.2 Чи можете ви надіслати мені анкету поштою або по факсу?
Відп Анкети та супровідні документи можна завантажити з веб-сторінки Візового Центру. Однак, до Посольства необхідно надати оригінал анкети, підписаною заявником. Зауважте, що анкети, надіслані поштою, факсом чи електронною поштою не приймаються.
 
 
З.3 Чи допомагаєте Ви в заповненні анкет?
Відп Для Вашої зручності, з 26 травня 2014 року Візовий Центр Данії пропонує послугу заповнення Візових анкет. Послуга надається виключно за Вашим бажанням. Вартість послуги складає 75грн., у тому числі ПДВ. Будь ласка, зверніться до співробітників Візового Центру для отримання детальної інформації.
 
 
З.4 Чи можу я заповнити анкету на будь-якій іншій мові, окрім англійської чи данської?
Відп Ні. Приймаються анкети заповненні лише англійською або данською мовами.
 
 
З.5 Чи можуть супровідні документи бути іншою мовою, окрім англійської чи данської?
Відп Так, але лише оригінальні супровідні документи разом з перекладами на англійську або данську мови прийматимуться.
 
 
З.6 Чи необхідно мені надавати оригінал запрошення під час подачі документів?
Відп Ви можете надавати як оригінал, так і роздруковану скановану/факсову копію листа запрошення. Будь-ласка, зауважте, що запрошення без підпису є не дійсним.
 
 
З.7 Чи необхідно мені мати нове фото?
Відп Так, Вам слід надати кольорове фото, зроблене не більше 3 місяців тому, розміром 3,5 × 4, 5 см з обличчям, що займає 30-36 мм від підборіддя до маківки. Детальну інформацію Ви можете знайти тут
 
 
З.8 Я постійно відвідую Данію. Мені потрібно кожного разу надавати усі документи?
Відп Так. Кожного разу при подачі документів на отримання візи, Вам необхідно надати усі оновленні додаткові документи.
 
 
З.9 Якщо я подорожую з дитиною, чи потрібно мені заповнювати окрему анкету на дитину?
Відп Так, незалежно від того чи є у дитини окремий паспорт. Будь-ласка, зауважте, що якщо дитина вписана у Ваш паспорт, фотокартка дитина повинна бути вклеєна до паспорту в паспортному столі.
 
 
З.10 Скільки часу займає розгляд документів на отримання візи?
Відп 10 робочих днів, якщо заява на отримання візи не надсилається до Данської Імміграційної Служби (DIS) для подальшого розгляду Ви також можете перевіряти статус Вашої візової заяви на нашому сайті.
 
 
З.11 Якщо моя заява на отримання візи була направлена до Імміграційної Служби Данії, чи повідомлять мене про її рішення?
Відп Так. Вам не потрібно телефонувати до Візового центру для того щоб дізнатися чи надана відповідь щодо рішення справи.
 
 
З.12 Чи може Візовий центр надіслати паспорт з готовою візою поштою?
Відп Так. Під час подачі документів до Візового Центру Ви можете замовити послугу кур’єрської доставки.
 
 
З.13 Чи потрібно мені купувати медичну страховку до отримання візи?
Відп Так. Вам необхідно надати підтвердження того, що Ви маєте медичну страховку на весь період запланованого перебування в Шенгенській зоні.
 
 
З.14 Чи потрібно мені купувати квиток до отримання візи?
Відп Ні. Почекайте, доки Візовий центр поверне Вам паспорт і Ви будете знати рішення Посольства по Вашій заяві.
 
 
З.15 В разі відмови, чи буде мені повернено суму консульського збору?
Відп Ні. Консульський збір покриває витрати, пов’язані з розглядом документів, незважаючи на кінцевий результат.
 
 
ПРОЦЕС
ПОДАЧІ ЗАЯВИ


Крок 1
Підготуйте Вашу анкету та додаткові документи: Скористайтеся сторінкою «Все про візи» та знайдіть всю інформацію стосовно категорії візи, яка Вам потрібна – тут Ви зможете знайти суму консульського збору, перелік необхідних документів, анкети на отримання візи, тощо.

Крок 2
Призначте дату та час подачі документів до Візового центру: Для того щоб подати документи до Візового центру, Вам необхідно попередньо записатися на подачу Записатися на подачу документів Ви можете онлайн або зателефонувавши до контакт-центру. Деталі запису на подачу документів Ви можете знайти на нашому сайті.

Крок 3
Подайте документи до Візового центру: З'явіться до Візового центру в день подачі документів та подайте заповнену анкету та необхідні додаткові документи.

Крок 4
Оплатіть суму: Працівник надасть Вам чек, який Вам необхідно сплатити у касу в гривнях. Оплата буде включати суму всіх платежів у Візовому центрі.